De tuin loopt uit!

Hoveniersbedrijf Dijkman B.V.
De tuin loopt uit!
De tuin loopt uit!

Het blijft nog vroeg.. met april is het tuinseizoen natuurlijk wel al echt begonnen, maar de tuin zelf moet feitelijk nog helemaal ontwaken. De hagen en het gazon worden groener, de heesters krijgen hun eerste bloesem of blaadjes en de vaste planten duwen het verdorde loof opzij om te gaan groeien. Tussentijds staan de tulpen fier overeind en landen steeds meer vogels in de nog open grond onder heesters of tussen de bodembedekkers. Het is goed om in deze tijd de uitloop van je tuin een beetje te begeleiden. Wellicht zijn er nog wat werkjes blijven zitten, zoals het afknippen van de vaste plantenborder of de vervanging van de weggevallen heesters.

Voeding, licht, lucht en water, dat is eigenlijk alles wat je tuin nu nodig heeft om straks maximaal te (blijven)presteren. Maar het mag ook niet te veel van het goede zijn.. die paar (te) natte plekken die kunnen we nu nog verhelpen. En die moeilijke kleigrond onder de boom, als we die nu eens doorspitten met zand en humus, dan gaan de varens het straks een stuk beter doen. De viltige laag in het gazon moet er even uitgehaald worden en wellicht kunnen we in hoek bij de overhangende heesters wat gazonzaad in brengen dat bestand is tegen schaduw.

Jouw tuin loopt uit, daarover geen twijfel, maar als we nu nog wat bijsturen, ga je dat straks nog beter zien!

Wat te doen met de mol?
Wat te doen met de mol?
Het zijn eigenlijk hele zachtaardige beestjes. In Duitsland is het inmiddels een beschermde diersoort. Niet iedereen is er blij mee.
Bekijk Tuinnieuws
Grote maten
Grote maten
We weten natuurlijk niet precies waar het vandaan komt, maar er is zeker sprake van een groeiende vraag naar grotere maten.
Bekijk Tuinnieuws
Mini-tuinieren
Mini-tuinieren
Bij een grote tuin gelden dezelfde principes als in een kleine tuin. Om het er gezellig te maken, moet je hetzelfde doen. Het kost wel minder tijd.
Bekijk Tuinnieuws
Tuin do’s en dont’s
Tuin do’s en dont’s
Wat zou het best wel of juist beter niet moeten doen in jouw tuin?
Bekijk Tuinnieuws
Tuintips voor april
Tuintips voor april
April is de maand van de grote schoonmaak, en dan niet zozeer in als wel buitenshuis.. de tuin in dus!
Bekijk Tuinadvies
Tuinstartersdagen in april!
Tuinstartersdagen in april!
Een nieuwe tuin, hoe pak je dat aan? Met een halve dag les in praktijk, voorkom je allerlei fouten!
Bekijk Kalender
Hoveniersbedrijf Dijkman B.V.
Boomweg 19A, Rockanje
www.dijkman.net